Het is dan toch gebeurd: je liefste heeft een knieval gemaakt en nu prijkt er een pracht van een ring aan je vinger. Tijd voor extatisch gekir bij het bruidsjurken passen, het bezoeken van locaties en het plannen van je grote dag. Maar hoe zal het kostenplaatje er eigenlijk uitzien? En zijn er – fingers crossed – dingen die stiekem wel goedkoper kunnen?

Traditioneel gezien zijn het de ouders van de bruid die voor de kosten opdraaien, maar tegenwoordig worden de kosten vaak gedeeld door de tortelduifjes en de ouders van beide partners. Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel ben je nu precies kwijt?
Moest jij ook even slikken bij het zien van het bedrag in de kolom hiernaast? Dat snappen we. En dus zochten én vonden we enkele manieren om toch op een aantal grote kosten te besparen. Graag gedaan!

1. Kies je dag slim

Zaterdagen zijn niet alleen het populairst, ze hebben ook het duurste prijskaartje. Kies je voor een zondag of een vrijdag, dan is de kans groot dat daar een serieuze korting aan vasthangt. Ook buiten het trouwseizoen elkaar het ja-woord geven, heeft een grote invloed op je budget.

2. Haast en spoed…

… is zelden goed. Ook wat trouwen betreft. Heb je tijd genoeg? Verleng je verloving dan met een jaartje. Op die manier kan je extra vroeg boeken, waardoor de prijzen niet de hoogte in kunnen schieten én je hebt tijd genoeg om wat speurwerk te verrichten naar locaties of bedrijven die net wat goedkoper zijn. Bovendien kan je bepaalde kortingen afwachten bij bijvoorbeeld drukkerijen om zo de kosten van de uitnodigingen wat te drukken.

3. Kies je locatie goed

Zo kan je besparen op decoratie. Een sprookjesachtige weide heeft immers heel wat minder opknapwerk nodig dan een kale feestzaal. Ga ook op zoek naar een locate waar je niet verplicht bent om hun traiteur te gebruiken, zo kan je ook daar wat op besparen door op zoek te gaan naar een goedkopere optie.

4. Doe de bloemen zelf

Ben je creatief aangelegd? Bestal dan niet voor honderden euro’s bloemen, maar maak de boeketten gewoon zelf. Je vindt tegenwoordig ook bij Ikea, Action en Wibra heel wat toffe nepbloemen waar je – mits wat fantasie en talent – heel leuke creaties mee kan maken.

5. Maak je eigen cocktail

Of twee, of drie. Het punt is dat je het aantal alcoholische opties beperkt, waardoor er niet ontelbaar veel flessen drank moeten worden opengemaakt. Ook kan je zo voor een alcoholsoort gaan die net dat tikje goedkoper is om de kosten aan de lage kant te houden.

6. Skip de fotograaf

Natuurlijk kan je nog steeds mooie foto’s laten nemen van jullie beiden net na de officiële ceremonie, maar er hoeft echt geen fotograaf aanwezig te zijn op het feest. Geef in plaats daarvan iedere gast een wegwerpcamera, of vraag hen om foto’s te nemen met een smartphone, en je zal meer dan genoeg prachtige kiekjes hebben. En dat voor een fractie van de prijs.

 Meer over de kostprijs van een trouwfeest

Een bruiloft hoeft echt geen 15 mille te kosten
Een dag nadat Zeeman een budgetbruidsjurk à 2999, euro in de filialen hing, was het enkellange exemplaar uitverkocht. Dat niet alleen, op advertentiewebsite Marktplaats bleek de jurk niet aan te slepen. De gemiddelde bruiloft kost ongeveer 15.000, waarvan zo’n’ 1.500 aan de bruidsjurk wordt besteed. Het mag dan ook geen wonder heten dat bruiden in spe naar de textielketen renden voor een besparing van 1.47001. De mooiste dag van je leven maak je als het goed is misschien maar één keer mee. En dat is maar goed ook, want de gemiddelde bruiloft is niet goedkoop. Per gast ben je, inclusief alle versnaperingen tijdens de receptie, de bruidstaart en het diner, ruim 50, kwijt. De grootste kostenposten zijn daarnaast het afhuren van een locatie à 3.000, en de huwelijksreis gemiddeld zo’n’ 2.500. goudprijs vandaag

Trouwlocaties Flevoland Bruiloft.nl.
Waar let je op bij het kiezen van een trouwlocatie? Een trouwlocatie is een van de eerste dingen die je regelt bruiloft.nl Als je gaat trouwen, bepaal je al vroeg de locaties. Waar je wilt trouwen is afhankelijk van persoonlijke smaak, voorkeur en budget Lees meer over Goedkope trouwjurken

Trouwen aan zee De Kust Kijkduin, trouwen op strand in Den Haag en omstreken De Kust Kijkduin.
De Kust is sinds 2011 een officiële trouwlocatie en wij bieden u de mogelijkheid om te trouwen op het strand met de voetjes in het zand. Vele gelukkige bruidsparen gingen jullie al voor. Wij kunnen het trouwen regelen van de plechtigheid, receptie, diner tot aan de feestavond. Kosten zaalhuur voor de huwelijksvoltrekking zijn 500. Voor de ambtelijke kosten, ondertrouw en dergelijke info verwijzen wij u naar de website van gemeente Den Haag.

Trouwen aan het strand van Kijkduin bij Millers Beach.
Millersbeach is een officiële trouwlocatie waar wij én u met trots uw gasten kunnen ontvangen. In een romantische strand ambiance voorzien wij u en uw gasten van een onvergetelijke dag. Of het nu gaat om een intieme gelegenheid of een volledige verzorgde trouwdag, wij staan graag voor u klaar! Millersbeach beschikt over verschillende mogelijkheden met onder andere eigen bar en terras met zicht op zee. Trouwen bij Millersbeach is al een beleving op zich. Onze experts helpen u graag bij het zoeken naar dé inspiratie voor een onvergetelijke trouwdag. Trouwen is een once in a lifetime experience en dat is hetgeen wat wij bij u willen achter laten! Wij ontvangen u graag voor een geheel vrijblijvende afspraak om uw wensen door te nemen en u van advies te voorzien. Op basis van dit gesprek stellen wij graag een offerte samen. Benieuwd naar onze faciliteiten en mogelijkheden? Wij sturen u graag onze digitale offerte. Trouwen aan het strand is romantisch genieten in het zand. Gemeentelijke Leges burgerzaken. Het voltrekken van een huwelijk verloopt via de Gemeente Den Haag, hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Trouwen in Wassenaar Inwoners Wassenaar Gemeente Wassenaar.
Dan kunt u op maandagochtend om 9.00 uur of 9.30 uur kosteloos trouwen. De ceremonie duurt niet langer dan tien minuten. Het is niet toegestaan om in en rondom Raadhuis De Paauw te strooien met strooisels zoals confetti of rijst.

Bruiloft Aloha Beach Wijk aan Zee.
Trouwen op het strand, met je voeten in het zand of uitkijkend op zee. Onze Maui ligt precies zo dat bij een ceremonie binnen of buiten je geweldig uitzicht hebt. De eventmanager kan vooraf over van alles meedenken en de wensen voor jullie bruiloft tot in de puntjes regelen. Samen met de event-crew zorgt Aloha voor een onvergetelijke dag op een bijzonder mooie trouwlocatie. If you are human, leave this field blank. Vraag / verzoek. Modesta en Eddy. Wij willen jullie bedanken voor jullie betrokkenheid en harde werken voor en tijdens onze prachtige bruiloft. Wat hebben wij genoten zeg! Wij zijn nog steeds in een heerlijke flow die nog wel even zal duren. Volg ons op social media. Aloha op Facebook. Aloha op Instagram. 1951 LA Velsen-Noord. Route Google Maps. Kom je bij ons eten? Bellen kan ook. maandag t/m zondag. van 1000: tot 2300.: 1940 AC Beverwijk. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Trouwen op het strand.
De mooiste dag van je leven op de mooiste locatie aan het strand in Katwijk. Trouwen in een sfeervolle en ongedwongen ambiance met de zee als achtergrond waarbij je tijdens het feest of diner de zon in de zee ziet zakken.

Trouwen op Texel Texelhuisje.
Paal 17, een molen en ook een schapenboet. Inmiddels mag je op Texel eigenlijk overal trouwen, als de gemeente maar toestemming geeft. Met de blote voeten op het strand kan dus ook! Niet te formeel en de kinderen kunnen lekker in het zand spelen. Wat nog een optie is om een paardenkar te huren voor de gasten en een rondje Texel doen. Voor de gasten is het ook niet een hele onderneming om op de trouwplaats van bestemming te komen. 20 Minuten met de auto op de boot en je bent er. De kosten om de auto mee te nemen zijn ook niet hoog; voor 15 euro per jaar kan je overal op het eiland parkeren.

Trouwen op Terschelling is een droom op het mooie vakantie eiland.
Klik op onderstaande afbeelding om het filmpje over trouwen op Terschelling te bekijken. Trouwen op Terschelling mag overal. Overal op het eiland mag je trouwen. Dus op het strand, in het duin, in het bos of trouwen thuis bij familie of kennissen.

Wat kost een bruiloft in het buitenland? Magical momentsMagical moments.
Wij laten hieronder drie voorbeelden zien van wat een bruiloft kan kosten; budget, gemiddeld en luxe. De budget bruiloft in dit voorbeeld vind plaats in Italië. Hier gaat het bruidspaar met zijn tweeën heen voor twee weken. De bruiloft is ontspannen en vind plaats op het strand, er zijn geen gasten aanwezig. In het voorbeeld van de gemiddelde bruiloft houdt het bruidspaar een weekendbruiloft in de Ardennen met 50 gasten. Bij dit voorbeeld is er uitgegaan van gemiddelde prijzen van leveranciers. De luxe versie laat een bruiloft zien van een koppel dat op Hawaii gaat trouwen en 18 vrienden en familie meeneemt.

Trouwen in Zuid-Afrika is goedkoper dan trouwen in Nederland.
Romantisch samen op het strand, zonder gasten. Trouwen in Zuid-Afrika betekent ook dat jullie waarschijnlijk veel minder gasten op jullie bruiloft zullen hebben dan wanneer jullie in Nederland trouwen. Groot voordeel is natuurlijk dat dat jullie veel geld scheelt aan drankjes en eten. Nadeel is dat jullie gasten meer geld moeten uitgeven om in Zuid-Afrika te komen. Als je gaat trouwen in Zuid-Afrika selecteer je je gasten heel zorgvuldig. Je ziet deze personen niet alleen tijdens de bruiloft, maar grote kans dat jullie samen naar Zuid-Afrika vliegen, samen naar de accommodatie rijden waar de bruiloft is en in ieder geval 2 nachten samen daar doorbrengen. Het is dus wel fijn als zowel jullie goed met alle gasten kunnen opschieten als dat jullie gasten onderling goed met elkaar overweg kunnen. Wie betaalt voor de gasten? Over het algemeen betalen de gasten hun eigen reis. Het komt weleens voor dat een bruidspaar alle kosten voor iedereen op zich neemt, maar dat is wel een uitzondering.

Trouwen op het strand, wat zijn de kosten? Strand Nederland.
Trouwen op het strand, wat zijn de kosten? Hoe romantisch: trouwen op het strand! Houden jullie van de zee en is het je ultieme droom om elkaar het ja-woord te geven met het ruisen van de zee op de achtergrond? Evenementen organisatie


Traiteur vlaams brabant

Geniet van culinaire traiteur bij uw thuis of op locatie. Traiteur voor al uw feesten in VlaamsBrabant. Feesten van A tot Z! Topchefs. Culinaire Barbeque. Kwaliteit Staat Centraal. Partyplanner Ter Plaatse.

dj trouwfeest

De voordelen van DJ Tom als verjaardagsfeest:

30 jaar ervaring als Feest DJ
Een perfecte prijs/kwaliteit verhouding
Gegarandeerd een knalfeest met muziek voor iedereen
Professionele klank en lichtinstallatie
Muziekkeuze bespreken we op voorhand
Steeds een Feest op maat.
Draait steeds aan aan een All inclusive prijs (niet per uur)

Auto huren trouwfeest

Wilt u een mooie, luxe en betrouwbare trouwauto huren voor uw huwelijk? Dan bent u bij ons  autoverhuur aan het juiste adres. Oldtimers die in Vlaanderen te huur worden aangeboden voor ceremonie’s, fotoshoots, filmopnames,…