Altijd al eens willen trouwen in een McDonald’s? Dat kan, maar dan zal u er wel naar Hongkong voor moeten reizen. De Amerikaanse YouTubester Safiya Nygaard nam de proef op de som en gaf haar jawoord tussen de hamburgers.
Trouwen in McDonald’s kan al vanaf 350 euro
Trouwers kunnen kiezen tussen vier verschillende pakketten, de prijzen variëren tussen 350 en 1.150 euro. Een koopje, als u weet dat de kosten voor een huwelijksfeest in Vlaanderen vlotjes oplopen tot ruim 15.000 euro. In ruil kan u de locatie gedurende twee uur afhuren. Wie voor de goedkoopste optie kiest, krijgt een ceremoniemeester en een audio-installatie ter beschikking. De duurste vogels krijgen er speciale trouwringen van McDonald’s, een bruidsboeket gemaakt van ballonnen en een stukje appeltaart bovenop.
Het aparte concept bestaat enkel in Hongkong, en dat al sinds 2011. Vanwege het succes wordt de service nu al in vijftien vestigingen aangeboden. “We zijn er destijds mee begonnen omdat we van tortelduifjes vaak te horen kregen dat hun eerste afspraakje in een McDonald’s plaatsgevonden had. Hier zijn al een pak liefdesverhalen ontstaan”, aldus een woordvoerster.
Waarom koppels na lange tijd trouwen én snel weer scheiden
Olivier Deschacht (38) en Annelien Coorevits (32) zijn uit elkaar. Een relatie van 13 jaar, met ups en downs maar niettemin erg solide, komt daarmee ten einde. Annelien liet zich in haar laatste interview ontvallen: “Als Disney-fan vond ik het jammer dat met ouder worden ook het besef kwam dat de prins op het witte paard niet bestaat.” Het duurde even voor de twee in het huwelijksbootje stapten, maar na anderhalf jaar getrouwd te zijn, geeft het koppel er nu toch de brui aan.
Het gebeurt wel vaker dat koppels die lang samenzijn en toch nog besluiten te trouwen niet veel later uit elkaar gaan. We zien het bij Annelien en Olivier, maar Angelina Jolie en Brad Pitt zaten bijvoorbeeld in hetzelfde schuitje. Hoe komt het nu eigenlijk dat het toch nog vaak misloopt nadat een koppel samen zo’n mooi parcours aflegt?
Seksuologe Kaat Bollen: “Het gebeurt wel vaker dat mensen na enkele jaren scheiden wanneer ze net getrouwd zijn en toch al lang samen waren. Daar zijn volgens mij 3 grote redenen voor. Eerst en vooral wordt het plotseling ineens ‘écht’. Je bent niet meer elkaars minnaar of vriend, maar plots man en vrouw. En dat brengt zeker op papier toch ook wat extra verplichtingen met zich mee en voor sommigen is dat mentaal wel wat. Het is anders om getrouwd te zijn dan bijvoorbeeld gewoon verloofd. Vaak voelt dat nog veel lichter aan. Getrouwd zijn voelt serieus en volwassen aan en daar komt van alles bij kijken.”
“Daarnaast zie ik vaak dat mensen gaan trouwen met het idee van: ‘laten we het eens proberen, misschien brengt het ons dichter bij elkaar’. Net zoals dat sommige mensen een baby krijgen om hun huwelijk te redden, gaan andere mensen ook trouwen om hun relatie opnieuw leven in te blazen”, stipt Kaat aan. Een huwelijk is nog steeds enorm romantisch en het feest op zich is voor mensen vaak een grote drijfveer. “Vaak denken mensen ook dat de dag an sich hen opnieuw naar elkaar toe gaat brengen. Ze kijken ernaar uit, leven ernaar toe en hopen dat ze zich anders gaan voelen nadat ze in het huwelijksbootje zijn gestapt.”
Maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. “Wanneer er ontrouw is, zien we dat koppels in een lange relatie vaak toch nog de stap zetten om te trouwen omdat één van beide partners toch nog officieel zijn trouw wil uitspreken. Dat is vaak één van de hoofdredenen: mensen willen hun relatie redden. Wat niet lukt als er niet aan de dieperliggende problemen wordt gewerkt”, stelt Kaat.
Huisje, tuintje, kindje, feestje
“De laatste reden is dat koppels van project tot project gaan leven. In het begin zijn ze verliefd, wanneer die verliefdheid vermindert, spreken we over liefde en dat is nu eenmaal veel rustiger. Dan zie je vaak dat mensen aan projectjes beginnen werken. Ze gaan dan een huis kopen, dat huis is dan het grote project dat hun verbindt. Dan is de vrouw voor een eerste keer zwanger en draagt alles wat daarbij hoort bij tot de tweede verbintenis. Dan krijgen ze een tweede kind en herhaalt alles zich. En dan kan het soms zijn dat ze plots zonder projectje zitten. Wanneer het koppel dan merkt dat ze dankzij de projectjes verbonden waren, dan kan een trouw een nieuw project zijn à la ‘dit hebben we nog niet gedaan’. Maar dan kom je uiteindelijk op een punt dat je alles hebt afgewerkt, en zijn er geen projectjes meer. Dan stellen ze zichzelf de vraag: ‘En nu dan?’ en vaak wordt er dan geconcludeerd dat er niets meer is en dat de relatie eigenlijk op is,” besluit Kaat.
Trouwringen uitzoeken